Jongste Jeugd

De categorie jongste jeugd bestaat uit FUNKEY, Onder 8 (O8), Onder 9 (O9) en Onder 10 (O10). De indeling gaat op basis van leeftijd, waarbij gekeken wordt naar de leeftijd per 1 oktober.

  • FUNKEY: Kennismaken met hockey voor kinderen van 4 en 5 jaar (kleuters). Deze groep traint één keer per week op vrijdag en spelen nog geen officiële wedstrijden. 
  • O8 (voorheen F-jeugd): 6 en 7 jaar. De O8 traint één keer per week op vrijdag en spelen mee in de officiële KNHB competitie in 3-tallen.
  • O9 en O10 (voorheen E-jeugd): 8 en 9 jaar. O9 en O10-spelers trainen twee keer per week op woensdag en vrijdag. Zij spelen in de officiële KNHB competitie in 6-tallen (O9) of 8-tallen (O10).
Het hele jaar door lid worden
Bij de start van het seizoen aanmelden heeft onze voorkeur. Meld je je aan tijdens het seizoen en heb je nog geen hockeyervaring? Dan kan het zijn dat je eerst even een periode alleen mee traint. Bij voldoende bal- en stickgevoel delen wij je in bij een team. Hierbij houden we rekening met vriendjes en vriendinnetjes. Heb je wel hockeyervaring? Dan kijken we eerst naar je ervaring en de grootte van de teams. Als er plaats is in een passend team, speel je gelijk mee met de competitiewedstrijden.

Proeftrainingen
Lijkt hockey je wel wat, maar wil je het eerst een paar keer proberen? Je mag 3 keer gratis meetrainen. We hebben uiteraard een stick te leen voor je. Na 3x keer horen we graag of je lid wilt worden. 

Hockeytenue
Voor hockey heb je een stick, kunstgrasschoenen, scheenbeschermers en een bitje nodig. En als je wedstrijden gaat spelen ook een wedstrijdtenue. Het wedstrijdtenue is te koop bij Teun van Pelt of in het Dommelshop in het clubhuis.

Meer weten?
Neem gerust contact op met de contactpersoon van de funckeycommissie of voor O8, O9 of O10 met de jongstejeugdcommissie.